18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Zapomenuté heslo › Guláš na víně

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 1/2 kg
velká cibule 3 ks
červené víno 150 ml
mletá sladká paprika 3 lžičky
rybízová marmeláda 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a připravíme si paprikovou jíšku. Přidáme maso, opečeme, podlijeme vroucí vodou, 1,5 dl sladšího červeného vína, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Zahustíme záklechtkou, povaříme, přidáme 3 lžíce rybízové marmelády a dochutíme solí, případně troškou cukru. Podáváme s houskovým knedlíkem.


 


RECEPTY

Banánový chlebíček (Banana bread)

Postup: Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme žloutky a šlehačem ušleháme do pěny.... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš ze srdíček a jater

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnové zelí

Postup: Větší kedlubny oloupeme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...